Lid worden

Leidingnet:


Wolven

Dit is de pagina van De Wolven. Wij draaien op de vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Wij zijn de tweede welpen speltak op de vrijdagavond. Het programma van de welpen is gebasseerd op het verhaal "Jungle Book" van Rudyard Kipling.


 


Team


Kamplocatie 2015!

De kamplocatie voor 2015 is al bekend!

We hebben een hele mooie blokhut gevonden in Vilsteren

Vilsteren is een dorp in de gemeente Ommen en ligt in Overijsel. De blokhut is precies groot genoeg voor onze groep en de omgeving er om heen is perfect voor ons altijd leuke kampprogramma! 


Is het al zomer??


Winterkamp

Op zaterdag 1 maart druppelde de eerste Wolven rond 13.00 uur binnen. Nadat alle ouders weg waren en iedereen een plekje had gevonden voor zijn luchtbed begonnen we met een potje weerwolven. Als snel werd er op de deur geklopt en stond er ineens en mevrouw binnen! Ze stelde zich voor als mevrouw Barkie en zij vertelde ons dat ze een groot probleem had. Ze had namelijk een leuke man ontmoet in een café de avond ervoor, zijn naam is Roderick. Daarmee had ze morgen een date. Nu is dat nog niet zo erg maar ze heeft aan deze beste man verteld dat ze eigenaresse is van een museum... en dat is helemaal niet waar! Of wij dus “even” een museum kunnen maken voor morgenochtend half 11. Natuurlijk wilde wij dat wel! Ook kregen we van mevrouw Barkie nog een schilderij die zij gekregen had van Roderick dat sowieso in het museum moest hangen; De Mona Lisa!

Toen mevrouw Barkie weer wegging gingen we eerst Levend Stratego spelen in het bos. Het waren 3 spannende potjes, waar soms de leiding het zelfs moeilijk vond om niet vals te spelen ;). Moe maar voldaan liepen we terug naar de blokhut om te genieten van een lekker glaasje limonade. Toen ging er ergens in de blokhut een mobiele telefoon af. De leiding dacht eerst dat één van de kinderen hun telefoon had meegenomen maar na nadere inspectie bleek het mobieltje op de grond te liggen in de hoek van de grote zaal... waar we eerder de Mona Lisa netjes hadden neergezet, deze was nu weg!! In dit mobieltje stonden allerlei smsjes waaruit we konden opmaken dat de Mona Lisa inderdaad gestolen is en opgeslagen staat op een adres in het centrum van Delft. Het duurde even voor we er uit waren maar: Daar moeten we vanavond heen om het schilderij terug te stelen!

Omdat we nu niet veel konden doen aan de Mona Lisa, zijn we begonnen met het maken van kunstwerken voor in het museum, want wat is nu een museum zonder kunstwerken? De groep werd opgedeeld in 3 groepen en deze ging om en om 3 mooie werken maken. Bij Raksha konden ze een heel mooi kunstwerkje maken met verzamelde takken die we eerder hadden meegenomen uit het bos. Bij Ikki en Rikki kon iedereen een mooi beeldje maken van klei, met als thema fantasiedier. Bij Mor maakte elk groepje een schilderij van Vermeer na. Doordat de beamer het “echte” schilderij projecteerde op een stuk canvas, kon deze heel mooi overgenomen worden. De resultaten mochten er wezen!

Tijdens het eten bespraken we wat het plan was om de Mona Lisa terug te krijgen. We waren het vrij snel met elkaar eens: We moeten vanavond, als het donker is en niemand ons ziet, dat huis binnengaan en het schilderij terughalen! De leiding wist toevallig dat onze oude kampleiding Kainah in het bezit was van alle sleutels van Delft, dus zij kon ons vast helpen. Raksha belde haar op en natúúrlijk mochten wij de sleutel lenen, deze moesten we alleen nog even ophalen bij haar werk in restaurant de Pelicaan. Na het eten gingen we op pad. Zonder zaklamp want dat zou natuurlijk te veel opvallen. Eerst op weg naar het restaurant waar Simon en Amadé de sleutel gingen halen bij Kainah. Ze had een grote bos met allerlei sleutels, zelfs voor de kerk en het riool! Hierna liepen we verder naar het huis waar de Mona Lisa zou staan. We verdeelde ons in groepjes. Een paar kinderen stonden bij het poortje op de uitkijk, andere op de hoek van de straat. Weer anderen bleven bij de voordeur staan en vijf echt stoere Wolven ging naar boven. Het moest natuurlijk allemaal heel snel gebeuren maar uiteindelijk kwam het groepje terug mét de Mona Lisa. Nu snel wegwezen!

Terug op de blokhut gaven we het schilderij een veilig plekje en was het voor de Wolven tijd om naar bed te gaan. Het leuke daaraan was dat de leiding de slaapzaal had omgebouwd tot een echte bioscoop en konden we allemaal film kijken vanuit het bed!

Zondag waren de Wolven uiteraard vroeg wakker! Nadat iedereen was aangekleed en ze netjes hun slaapplekje hadden opgeruimd, gingen we lekker ontbijten. Na het ontbijt werd het tijd om het museum neer te gaan zetten. Alle kunstwerkjes werden op tafels in de grote zaal neergezet en de schilderijen werden mooi opgehangen. Iedereen maakte een kaartje bij zijn of haar kunstwerk zodat iedereen kon zien wie deze gemaakt had! Om 11.30 uur druppelde de eerste ouders binnen die zich konden vergapen aan de prachtige kunstwerken. Natuurlijk kwam ook mevrouw Barkie binnen en Roderick even later ook. Hij vond het museum prachtig en kreeg zelfs een rondleiding van een aantal Wolven. Deze date was zeer geslaagd!


Opkomstenlijst

Maart
za 9 Klusochtend Blokhut

za 23 Bingo

Mei
za 25 Groepsweekend

zo 26 Groepsweekend

Juni
vr 28 Kijkopkomsten

za 29 Kijkopkomsten

Juli
di 2 Algemene ouderavond / kampouderavonden

September
vr 13 Overvliegen


Klik hier om de opkomsten in uw agenda te tonen