Lid worden

Leidingnet:


Tijgers

Welkom bij de pagina van de Tijgers!

De Paulusgroep heeft drie onderdelen voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar.  Twee welpentakken (wolven en tijgers) draaien op de vrijdagavond (van 18.30u tot 20.00u, op "de blokhut") en de derde welpentak, De panters, draait op de zaterdagochtend.

De Tijgers en Wolven zijn dus welpen. Het welpenprogramma is gebaseerd op het Junglebook van Rudyard Kipling. De Leiding dragen de namen van de dieren uit het boek, zoals Baloe, Hathi, Bagheera, King Louie, Junior en Jacala.

De Tijgers beleven elke week een spannend avontuur. Speurtochten, bosspelen, spelletjes, knutselen; we doen het allemaal.


Heb je vragen, dan kun je natuurlijk ook een mailtje sturen. Ons emailadres is: tijgers@scoutingpaulus.nl


Team


Opkomsten

Test test test

Tijdens deze opkomst zijn de tijgers aan de gang gegaan met het testen van hun smaak pupillen ze moesten namelijk van alles en nog wat proeven van de leiding. Wat was het lekker voor de tijgers, eindelijke mochten ze alles proeven wat thuis nooit mag. Heerlijk!!


Hoge bomen vangen veel wind 

Aangezien de lente al ruimschoots was begonnen gingen de tijgers na een veel te lange winterslaap weer richting het bos. Dit keer voor een spelletje Joris en de drakenwinkel. Hierbij was het de bedoeling dat tijgers zoveel mogelijk goud verzamelde om hier bescherming en aanvallen van te kunnen kopen.

Door het harde werk van de tijgers kwamen beide groepen om in het goud en konden de sterkste aanval methodes worden gekocht.

Klasse tijgers!!

 
Hoera de leiding is jarig! En dat gaan we vieren

Jawel de mooiste dag van het jaar is weer aangekomen de dag dat alle leiding zijn of haar verjaardag viert. We zijn allemaal weer een jaartje ouder, knapper en natuurlijk veel wijzer geworden en dit moest groots gevierd worden. Er was taart, kadotjes en heel veel plezier. Kortom een verjaardag voor in de boeken.


Ik zie een paashaas

Ook bij de tijgers is het dit jaar weer Pasen geweest en dat mag natuurlijk niet zonder feest voorbij gaan. De tijgers hebben zichzelf omgedoopt tot tijgerpaashazen en dat was een groot succes, daarna nog traditioneel naar paaseieren gezocht in de blokhut om het vervolgens helemaal af te sluiten met een paashaaszakloopwedstrijdje. De tijgers zijn allemaal ruim geslaagd voor hun paashaas oorkonde.

 

Ren je rot

Omdat het deze vrijdag heerlijk weer was zijn we met de tijgers lekker naar het veld gegaan om ons hier even helemaal uit te leven. De tijgers hebben gevoetbald, getrefbald, water en vuur gespeeld en voor zichzelf lekker niet ingehouden. Heerlijk om na die lange winter weer lekker buiten te kunnen ravotte, want dat is toch wat een tijger het liefste doet


Wilhelmus van Nassau

Lang zal die leven, lang zal die leven. Ja ook dit jaar was de koning van ons koude kikkerlandje weer jarig. Hier wordt door de tijgers uiteraard ook de nodige aandacht aan besteed. De tijgers hadden namelijk een heuze koningdagopkomst. Compleet met zaklopen verkleedpartijen en andere koningsdag spelen. De tijgers deden deze opkomst samen met de wolven want zo’n koningsfeest moet groots gevierd worden uiteraard.


Maak er wat moois van

Aangezien de materialen van de tijgers het nodige te lijden hebben zo gedurende het jaar, is het geregeld nodig dat deze opgeknapt worden. Wie weten er nauw beter als de tijgers hoe hun lokaal eruit moet zien. Deze keer waren de tafels toe aan een hip nieuw jasje. De tijgers hebben zich compleet uitgeleefd en dit heeft zeer mooie resultaten als gevolg gehad. Het is dat ze al op scouting zitten anders had ik ze stuk voor stuk geadviseerd om de nieuwe Van Gogh of Rembrandt te worden.


Ren je rot 2

Omdat de tijgers zo goed waren de vorige keer in het razen door het bos hebben we ervoor gekozen deze opkomst nogmaals terug te laten komen. Dit kwam ook door het hoge aantal tijgers dat meeliep met de 4 daagse in deze periode. De tijgers die er wel waren hebben zich weer heerlijk kunnen uitleven op het veld. En als je een tijger de kans geeft om zich te laten gaan laat hij zich dit geen 2de keer zeggen.

 

 


Welpen weekend

In het weekend van 28 en 29 november hebben de welpen het welpen weekend gehad.
Op het weekend hebben de welpen weer een hoop beleefd.

Op zaterdag kwamen de welpen om 13.00 aan en gingen hun bedjes klaar leggen in het kabouterlokaal. Na wat drinken en een paar spelletjes kwam er een vreemde man binnen. De man stelde zich voor als Hans Vat. Bij de welpen begon er al gauw wat te dagen; van die man hebben we ooit een brief gehad. We moesten voor Hans tompoezen maken. Maar de welpen en de leiding hadden besloten om die tompoezen toen zelf op te eten. Dat vond Hans niet zo leuk, en hij was dus aardig boos. Maar we konden het op één manier oplossen. Hans wilde een schilderij tentoonstellen in onze blokhut. De welpen hebben gezegd dat wij dan de hapjes en drankjes zouden verzorgen om alles weer goed te maken.

Toen het dure schilderij waar wij niet aan mochten zitten veilig in de blokhut stond, is de leiding boodschappen gaan doen en zijn de welpen begonnen met de versieringen.
De welpen hebben verschillende hapjes/drankjes gemaakt:
croissant met knakworstjes
champagne (zonder alcohol)
kaas/komkommer stukjes
& toastjes.

Het was best moeilijk voor de welpen om van al dit lekkers af te blijven. Na het spel levend stratego gingen we patatjes eten.

Na het eten kwam er een vrouw in paniek de blokhut binnen rennen. De vrouw bleek de ex-vriendin van Hans Vat te zijn. Hans heeft de vrouw bedrogen. Wij vertelden haar wat wij voor Hans moesten doen. Toen de vrouw het schilderij zag moest ze heel hard lachen. Het schilderij heeft de vrouw zelf gemaakt. Hans heeft dat schilderij dus van haar gestolen, en wilde er veel geld voor krijgen. Ze nam een besluit en ging Hans snel bellen. Wij wisten niet goed wat we moesten doen. Op dat moment kwam er nog een vrouw binnen. Ze bleek een politie agente te zijn en sloeg Shere Khan in de boeien op verdenking van handelen in gestolen goederen. Shere Khan werd vastgehouden op verdenking van het in bezit zijn van een vals schilderij. De welpen waren er ondertussen achter dat het schilderij vals was, maar het was niet van ons. Dus hoe kon dit nou??

De paniekerige vrouw kwam terug en vertelde dat zij een afspraak met Hans had gemaakt. De welpen wilden er heen en de agente ook. Wij wilden tenslotte Shere Khan terug en bewijzen dat het schilderij niet van ons was.

We gingen in de bosjes zitten om Hans en de vrouw te bespieden. Ze waren heel boos op elkaar. Shere Khan ontsnapte en viel Hans aan. Gelukkig had op dat moment de agente genoeg bewijs om Hans te arresteren in plaats van Shere Khan.

De agente verdween met Hans Vat en de welpen liepen terug naar de blokhut. Daar hebben de welpen nog genoten van alle hapjes en drankjes.

Het schilderij heeft de leiding de volgende ochtend naar de politie gebracht.

Zondag hebben we een vet cool spel gedaan en de nieuwe welpen geďnstalleerd. We hebben er nu drie nieuwe welpen bij:
Astrid,
Bruce
en Danique!

De leiding vond het een top weekend!


Fotoalbum

Opkomstenlijst

November
vr 23 Profbakkers

vr 30 Sinterklaasopkomst

Groepsactiviteit, info volgt.

December
vr 7 Ren je rot

vr 14 Allemaal ganzen

vr 21 Kerstdiner

Uitnodiging volgt.

vr 28 Geen opkomst

Vanwege de kerstvakantie.

Januari
vr 4 Nieuwjaarsopkomst

Groepsactiviteit, info volgt.

Maart
za 9 Klusochtend Blokhut

za 23 Bingo

Mei
za 25 Groepsweekend

zo 26 Groepsweekend

Juni
vr 28 Kijkopkomsten

za 29 Kijkopkomsten

Juli
di 2 Algemene ouderavond / kampouderavonden

September
vr 13 Overvliegen


Klik hier om de opkomsten in uw agenda te tonen