Lid worden

Leidingnet:


Scouts Noord

Ben je tussen de 10 en 15 jaar oud? Houd je van actie en avontuur en heb je geen zin om iedere week hetzelfde te doen, dan zijn de Scouts van de Paulusgroep wat voor jou!

De opkomsten van Scouts Noord zijn op vrijdagavond van 19.00u tot 21.00u op "de blokhut".
Heb je nog vragen? Mail naar scoutsnoord@scoutingpaulus.nl
Volg ons ook op Twitter: @ScoutsNoord En instagram: Scouts Noord

 


Team


007 (19-01-2018)

We moesten bij het blauwe hart verzamelen en daar in het centrum gingen wij het James bond spel spelen. De oudste Scouts werden bij een geroepen voor een belangrijke taak zij waren de mollen voor Dr. No we werden in 2 tallen ergens in de stad gezet en een ander groepje (de James bonds) moest ons vinden en dan hoorden we bij de James bonds. We Frederique en ik hadden een envelop gekregen en daar in zat een te goedbon voor een keer gratis drugs (speldrugs) en we moesten dan naar de portopost om contact te krijgen met cortina noir om de drugs te krijgen en die vervolgens naar Dr. No te brengen. Als we Dr. No gevonden hadden kregen we €100 per drugs en dat konden we gaan verdubbelen dat hebben wij geprobeerd en we gingen er in met €100 en gingen ook weer weg met €100 dus dat ging niet zo goed toen hebben we nog een keer drugs gehaald alleen moesten we nu €50 betalen en dat deden we 3 keer dus hadden we €400 toen zijn we naar het casino gegaan en we begonnen met €400 en gingen weg met €7200 en zo gingen we naar de wapendealer daar moesten we een pen kopen, een koffer en een golden gun met die kaartjes moest je naar Dr. No die moest de golden gun trekken en dan was hij dood en had je gewonnen bij ons duurde dat 2 keer bij de 2e keer hadden we 3 golden huns gekocht zodat we zeker wisten dat we zouden winnen en zo hebben we gewonnen :)
Ruben 

- Ruben -


Bosspel (12-01-2018)

Vandaag gingen we een heel tof en leuk spel doen. Het ging zo: eerst moest je een schietvergunning halen met die schietvergunning had je toestemming om munitie te halen. Die munitie kon je halen bij 3 verschillende posten, je had een post met een grote kans dat je munitie kreeg een gemiddelde kans en een kleine kans. Je kon de munitie winnen door te dobbelen en het goede of de goede getallen te gooien waarmee je munitie won. Gooide je het verkeerde getal moest je je schietvergunning in leveren en weer een nieuwe schietvergunning gaan halen. Bij de makkelijkste post kon je 1 bal winnen, de gemiddelde 2 en de moeilijkste 3.
Was dit je wel gelukt mocht je naar de kattenpult om te schieten. Hier leverde je je munitie en schietvergunning in en kon je schieten met de kattenpult gemaakt door de leidinks. Je moest richtteop tonnen, de onderste rij 1 punt de tweede rij 3 punten en de bovenste was 5 punten, wanneer de ton bewoog kreeg je 3 bonus punten.
Dit was niet zo ingewikkeld en daarom was er nog een extra twist, je kon namelijk ook elkaar tikken. Op je schietvergunning stond namelijk steen, papier of schaar. Als je iemand tikte liet je elkaar zien wat je was dit ging gewoon via de normale regels van steen, papier, schaar. Uiterraad mocht je maar 1 schietvergunning op zak hebben.
Zo had je een totale score. Aan het eind werd de winnaar bekend gemaakt en de prijs was dat de winnaar in het logboek mocht schrijven.

- Vera van Wensveen -


sinterklaasje (01-12-2017)

Op vrijdag 1 december hadden we de opkomst sinterklaasje. We moesten allemaal een cadeautje van rond de 5 euro mee nemen. we gingen de sinterklaasquiz spelen en kregen vragen met als antwoord A B C of D. Als je het antwoord wist moest je rupsend naar het antwoord toe en als je als eerste bij het goeden antwoord was mocht je een cadeautje uitkiezen met je groepje. Uiteindelijk kreeg iedereen een cadeautje en was iedereen blij :) 

- Julia Geerts -


JOTI (20-10-2017)

Afgelopen vrijdag hadden we bij Scouts Noord de Jamboree On The Internet opkomst, beter bekend als de JOTI. De enige opkomst waarbij de Leidinks het waarderen wanneer de scouts 1,5 uur met hun neus achter een beeldscherm zitten en de Leidinks voor een leuk achtergrondmuziekje zorgde. Bij de JOTI zitten scouts over de héle wereld tegelijkertijd op verschillende mIRC kanalen met elkaar te chatten, in vele verschillende talen. Aangezien de Leidinks dat de Scouts Nederlands of Engels spraken gaven we ook de tip om enkel in de chatrooms te gaan waar deze talen ook werden gesproken. De Scouts zijn soms echter een stuk innovatiever dan de Leidinks, en hebben met het gebruik van Google Translate in elke taal kunnen chatten die ze maar wilden - zelfs Arabisch!

Naast het gezellig kletsen met Scouts op duizenden kilometers weg kon er natuurlijk ook nog gewonnen worden. Het was de bedoeling om zo veel mogelijk JID (Joti ID) codes te verzamelen. Elk land had zijn eigen JID code, en hoe meer codes je wist te verzamelen, hoe meer punten je kreeg! Bonuspunten (in 1x 10 punten) konden verzameld worden door nog iets ingewikkeldere opdrachten: laat een Scout uit Noorwegen de eerste 8 regels van hun volkslieds voor je uittypen; bedenk wat het beste lied is om als Wereldlied te dienen (winnaar: We Are The Champions); of laat een Scout uit Japan in het logboek schrijven (niet gelukt helaas...).

Het was weer top, maar de volgende keer duiken we gewoon weer het bos in. Maar eerst deze zaterdag... de NOTS (Night of the Scouts)! YEHESSS. #zinin #lekkerdansen #halloween #scoutingiseten

Liefs van alle Leidinks,
Astrid  

- Astrid -


De R van Regen (13-10-2017)

Zorg jij voor de drup?
Dit was wel echt de leukste opkomst TOT NU TOE!!!
We moesten allemaal pakketjes bezorgen, maar dat ging niet zomaar…
We moesten ons aan het Porto(foon)protocol houden.
Ik vond het leuk dat iedereen een post was en je goed moest samenwerken.
De posten waren de sorteerpost, Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot en Golf.
Toen de groepjes waren gemaakt gingen we onze eigen plek zoeken en inmelden (via het protocol).
Toen iedereen ingemeld was konden we gaan beginnen. Dat ging ongeveer zo:
Hier groep Alfa aan de sorteerpost, kunnen wij een pakketje komen halen?/wij hebben een pakketje ontvangen van groep …, wat moeten we hier meedoen? Over.
Hier de sorteerpost aan groep Alfa, ja hoor kom maar halen./Welk nummer staat op je pakketje en lees de eerste code maar op. Over.
Een code kon zijn 25 SG 48, dan moest je Sierra Golf zeggen. En kreeg je instructies waar je pakketje heen moest. Maar er was ook douane, die kon je pakketje afpakken.
Ik vond het een super leuke opkomst.
 

- Nathalie -


De R van regen (13-10-2017)

Op 13 oktober gingen we een spel doen in het bos. het spel ging als volgt, je werd in groepjes van drie ingedeeld we speelden postNL een iemand haalde de pakjes op en nog iemand (dat was ik) ging de pakjes wegbrengen naar andere groepjes. zo kon je punten verdienen. Er was ook iemand op de post die de pakjes aannam en met de portofoon werkte. Daarnaast moest je goed uitkijken dat je niet getikt werd door de leiding. Ik vond het een erg leuk spel omdat je goed samen moest werken om punten te verdienen. Ik was daarom ook erg blij dat ons groepje had gewonnen.

- Tijmen Lam -


De R van Regen (13-10-2017)

De R van Regen
Zorg jij voor de drup?
Dit was wel echt de leukste opkomst TOT NU TOE!!!
We werden in 7 groepjes van 3 verdeeld, mijn groepje was groep Alfa.
De andere groepjes waren Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf en het sorteercentrum.
En wij moesten allemaal pakketjes bezorgen, maar dat ging niet zomaar.
We moesten ons houden aan het porto(foon)protecol.
HIER groep Alfa aan het sorteercentrum, kunnen we een pakketje komen ophalen / wij hebben een pakketje ontvangen van groep ..., OVER. HIER het sorteercentrum aan groep Alfa, Ja hoor dat kan / lees de eerste/tweede/derde code voor, OVER. Als er stond 25 PT 83 moesten we PapaCharlie zeggen. Als dit goed was kreeg je verdere instructies waar het pakketje heen moest. Ook was er douane die je pakketje kon afpakken.
Het was een spannende en leuke opkomst.
~Nathalie van groep Alfa~

- Nathalie -


De R van regelen (13-10-2017)

De groep werd verdeeld in zeven groepjes van drie, waarna je per groepje een plek moest gaan zoeken in het bos. Met de portofoon kon je contact opnemen met de centrale post en vragen of je een pakketje kon komen halen. Als je het pakketje had opgehaald, stonden er een of meerdere codes op. Met de portofoon kon je de code doorgeven aan de centrale post en dan kreeg je te horen aan welke andere post je het pakketje moest doorgeven. Zo kreeg je dus zelf ook pakketjes van anderen.Wanneer je de juiste code met de portofoon doorgaf aan de centrale post, kon je het pakketje daar inleveren en kon je punten verdienen. Degene met de meeste punten had gewonnen. Het was een superleuk spel en het was mooi weer.

- Tosca -


meer is beter (15-09-2017)

Het was weer tijd voor de grote club actie.
We verzamelde bij het blauwe hart in Delft en kregen de opdracht om loten te gaan verkopen.
Maar het moest wel wat leuker worden, dus deden we er iets bij.
Als je 5 loten had verkocht kon je bij de leiding een coördinaat halen.
Met 4 coördinaten kon je een plek in de stad vinden waar dan de bonusprijs lag.
Anne en Julin hadden het snelst loten verkocht { allenbei 21 loten } en vonden de bonusprijs.
De bonusprijs was 3 zakken chips die ze wel met de anderen deelde.
Veder hadden Anne en Julin ook de hoofdprijs voor het meeste verkoop van loten.
De prijs was een eitje bij het ontbijtje op het teambuldingskamp in oktober.
Het geheim van hun succes: lol hebben en lief zijn.

- Julin -


Door het bos (22-09-2017)

De opkomst begon met de uitleg van het spel. In tweetallen moest je zo veel mogelijk geld zien te verdienen. Dit kon door juiste berichten uit de koffer aan de NOS te verkopen. Onjuiste berichten uit de koffer zouden een  boete opleveren. Ook kon je geld verdienen door nepberichten gekregen van een Rus op slinkse wijze in de koffer te krijgen. Voordat je berichten uit of in de koffer kon doen, moest je eerst een kaartje halen bij post A, daarna een kaartje halen bij post B en daarna weer een kaartje halen bij post A. Met het eerste kaartje: hond in ziekenhuis kon je een bewaker uitschakelen. Ook met het tweede kaartje: overspel kon je een bewaker uitschakelen. Met het derde kaartje: een schroef, kon je de banden van het busje lek steken, waardoor het busje niet verder kon rijden.
?Het was een leuke opkomst die gewonnen is door Fleur en Tosca. Aan het einde van de opkomst aten we ook nog een stukje appeltaart, omdat we afscheid moesten nemen van iemand die weg ging.
 

- Tosca -


vlotten (23-06-2017)

Op vrijdag 23 juni gingen we vlotten bouwen. We moesten in 2 teams 2 vlotten maken. Mijn team deed er best wel lang over omdat we een goed vlot wilden maken. Het andere groepje was heel snel al klaar. Maar toen hun het vlot het water in wilden doen viel er een ton uit. Ongeveer 10 minuutjes later waren wij klaar en gingen we het vlot het water in doen. Toen onze in het water lag bleef hij heel goed drijven terwijl het andere groepje hun vlot halve gezonken was. Daarna moesten we het vlot het water uit hallen. Het was echt een super leuke opkomst :) - Julia Geerts -


survival (26-05-2017)

bij deze opkomst moesten we eerst onszelf camoufleren en als het goed was gerekend moest je een vuilniszak vulen met zand en die moest je die zak met zand de hele tijd bij je houden daarna moest je vuur maken en toen weer een stukje lopen daarna moest je over een hindernis klimmen met je zak toen kwam je bij een tafel en daar moest je vis eten daarna moest je een ton omhoog rollen dan bij twee touwen over de sloot gaan daarna moesten we buikglijden toen een brancard maken even daarna moest je een strik maken alles wat schuingedrukt is moest je daarna nog een keer doen en op het einde moest je nog door een sloot

 

- mart -


Verdieping 3 (19-05-2017)

Beste lezer 
 
Deze vrijdag hadden we de opkomst verdieping. Het lag er een beetje je aan hoelang je bij de scouts zit. Elke leeftijd heeft dus een andere opdracht. Ik was 2 de jaars scout dus kregen wij de opdracht pionieren. We mochten kiezen wat we gingen maken we hebben toen de schommel gekozen, we kregen daar een plaatje van en dan moesten we het namaken. Toen moesten we alle palen en touwen halen en aan de gang dan maar. 
 
Wij als scouts helpen elkaar wanatuurlijk dus iedereen hielp elkaar. Sommigen kinderen waren de knopen vergeten maar uiteindelijk wist iedereen de knopen. Helaas hadden we te weinig tijd om het helemaal af te maken maar het was weer een super leuk opkomst ( zoals altijd)

Groetjes Stijn

- Stijn Koster -


James Bond (14-04-2017)

Vrijdag was wel echt 1 van de leukste opkomsten TOT NU TOE!!!
Wij moesten zo veel mogelijk diamanten verzamelen en beschermen,
want mensen konden ons tikken en dan moesten we ons leven inleveren en weer een nieuwe halen.
Door mensen te tikken verdiende je geld waarmee je gadgets kopen om je leven en diamanten te beschermen.
Het werd erg spannend want we wonnen maar net.
Het was super leuk gezellig en orgineel.

- Nathalie -


james bond (14-04-2017)

We moesten in groepjes van 3 of 4 zoveel mogelijk diamanten verzamelen.
Maar daarvoor had je geld nodig je kon geld krijgen door naar M te gaan om een moordmissie te krijgen.
Een moordmissie is een missie en dan moet je diegene die op het kaartje staat vermoorden (aantikken).
Dan kreeg je zijn leven als bewijs dat je hem hebt vermoord (getikt).
Als je word getikt moet je een leven halen bij de bar.
Je kon ook gokken om je geld te verdubbelen of voor je geld een diamant te gokken.
Dat gokken ging zo.

  1. Je zet je geld in.
  2. Floor draait een kaart om en je moet gokken of de volgende kaart hoger of lager is.
  3. Je krijgt je geld of diamanten van Floor.
Bij Q kon je een verdedigings wapen kopen daarmee kon je een aanval afslaan.

- mart -


Insigne Banketbakken 1 (24-03-2017)

Vanavond was de eerste insigneopkomst van banketbakken, ik was er zelf niet bij maar het ging over hygiene en veilligheid. Veilligheid en hygiene zijn erg belangrijk bij banketbakken. Er zijn ook 10 regels voor voor hygiene en veilligheid . Ik vertel een paar regels voor je persoonlijke veilligheid in de keuken. Om te beginnen moet je een schone keukenvloer hebben zodat je niet uitglijdt. Gebruik alleen keukenapparatuur die het KEMA keurmerk hebben. Deel je werk goed in. Als een gasoven is uitgegaan houd er dan nooit een lucifer bij. Schakel eerst de oven uit tot je niks meer ruikt. Als je vlam in de pan krijgt moet je de warmtebron uitschakelen en de deksel van je af op de pan schuiven. Naast veilligheid heb je natuurlijk ook regels voor hygiene. Was je handen altijd voordat je gaat koken. Je moet al het rauwe voedsel scheiden van het voedsel wat je al bereid hebt. Je moet geen rauw gehakt of tartaar eten. Overgebleven voedsel dat je wilt bewaren moet je in de koeling zetten maar niet langer dan 3 dagen. Als je het gerecht weer wil opwarmen, moet je het goed laten doorkoken. Nu we deze regels hebben leren kennen, kunnen we aan de slag. ik heb er zin in! 

- Tijmen Lam -


insingekamp (26-03-2017)

Hoi ik ben Ruben en ik ga wat schrijven over het ISINGNEKAMP (super tof)

?We gingen met 2 groepen (fotografie en sterrenkunde) naar het balij bos daar moesten we eerst onze eigen tent neer zetten en daarna gingen we eten. toen we klaar waren met eten gingen we foto's maken en sterren kijken. op een gegevenmoment was het heel donker en gingen de kinderen van sterrenkunde weg. De kinderen van fotografie gingen hele toffe dingen met fietslampjes maken ;) bijv. namen, scouts en Paulus. toen waren de sterrenkunde mensen weer terug en toen gingen Max en ik woorden na beelden zoals, DAB, fly, home, kiss, hug en butt. Toen het ongeveer 11 uur was gingen we slapen :( de volgende dag gingen we alles opruimen en gingen we een beetje klooien op een parkourbaan die naast onze tenten waren daarna gingen we weg en toen was het voorbij
?medemogenlijk gemaakt door Ruben Schipper

- Ruben Schipper -


WINTERKAMP (10-03-2017)

Yes! Ein-de-lijk was het zo ver! Na alle voorbereidingen mijn eerste scouts-kamp:
Winterkamp!
 
Boordevol energie en goed humeur zette we op vrijdagavond 10 maart, na met alle scouts verzameld te hebben op de blokhut,  de trappers in gang richting het prachtige Pijnacker. In Pijnacker arriveerde we niet zomaar op een blokhut, maar in een heuse villa, genaamd ‘Villa Notelaer”! Nadat de scouts van deze eerste schrik waren bekomen, mochten ze meteen mee in de bolides van Sijth en Dieuwe om naar het begin van de dropping te worden gereden (dit scheen een behoorlijk heftig ritje geweest te zijn: geblinddoekt en scheurend over de wegen van Pijnacker als we de getuigen mogen geloven).
 
Toen de scouts na een gemiddelde tijd van drie uur de weg naar de villa hadden teruggevonden, waren de leidinks spoorloos verdwenen. In plaats daarvan belandde de scouts middenin een luxe borrel, waar ze voor het eerst kennis maakte met de rijke familie die de villa bewoonde. Deze borrel was ter gelegenheid van de verloving van Catharina en Harold: de jongste dochter van de Baron en de Barones trouwde met de beste vriend van haar oudste broer: Frederik.
 
De feestelijke sfeer in de villa eindigde echter abrupt toen de volgende ochtend een verschrikkelijke ontdekking werd gedaan. Op zaterdagochtend 11 maart werd Frederik, de oudste zoon van de Baron en de Barones en erfgenaam van het familiefortuin, dood aangetroffen in de Grote Zaal.  De familie was ontroostbaar, en niet in staat op zoek te gaan naar de moordenaar.
 
Dit was het moment dat agent Peter de Vries arriveerde en de scouts om hulp vroeg. De moordenaar moest en zou gevonden worden! Gewapend met de vragenkaartjes die ze van de politie kregen vertrokken de scouts richting het winkelcentrum van Pijnacker. Hier liep niet alleen de familie rond, maar hadden de scouts ook de gelegenheid de overige verdachten te ondervragen: het personeel van de villa, buurman Drevijn, minnares Marian en de buitenechtelijke zoon van haar en de Baron, Klaas-Jan.
 
Na de terugkeer op de villa werd een lekkere doch voedzame lunch verzorgd door kok Gordon en butler James. Tegelijkertijd werd door agent Peter de Vries de dossiers afgeleverd van alle verdachten in de gruwelijke moordzaak. In deze dossiers was per verdachte aangegeven wat hun locatie die middag zou zijn of op welke locatie de scouts langs moesten gaan om de alibi´s  van de verdachten te kunnen checken. Aan de hand van deze informatie sprongen de scouts wederom op de fiets om de dossiers kloppend te maken en langzaam maar zeker de verdachtenstapel uit te dunnen.
 
Na de heerlijke spinazie á la créme van kok Gordon en de legendarische toetjesrace was de verdachtenstapel teruggebracht naar drie hoofdverdachten: Constantijn; de tweelingbroer van Frederik, Klaas-Jan; de buitenechtelijke zoon van de Baron, en Harold; de verloofde van Catharina en studievriend van Frederik. In groepjes van drie vertrokken de scouts naar de avondlocaties om de drie verdachten te confronteren en de uiteindelijke moordenaar te ontmaskeren.
 
Op de locatie van de eerste verdachte, Constantijn, kwamen de scouts tot de ontdekking dat Constantijn een geheime relatie had met agent Peter de Vries. Uit angst om onterfd te worden door zijn geaardheid durfde Constantijn niet toe te geven dat hij op de ochtend van de moord bij Peter thuis was. Constantijn was niet de moordenaar.
Op de locatie van de tweede verdachte, Klaas-Jan, kwamen de scouts tot de ontdekking dat hij op de ochtend van de moord trouw zijn krantenwijk aan het lopen was. Klaas-Jan was niet de moordenaar.
Op de locatie van de derde verdachte, Harold, vonden de scouts een pagina uit zijn agenda. Hier stonden onder andere de verontrustende woorden ‘Afscheidsbrief Catharina schrijven’ en ’23:00: Taxi naar Schiphol’.
 
Terug op de villa troffen de scouts Catharina, en confronteerde zij haar met de gevonden pagina uit de agenda van Harold. Catharina, die Harold de hele avond nog niet had gezien, was geschrokken en verbaasd. Ondanks de pagina uit de agenda geloofde Catharina niks van de verdenking op haar geliefde en geloofde heilig in zijn onschuld. De scouts beraamde een plan: om 23:00, de tijd dat de taxi Harold zou komen ophalen vanaf de parkeerplaats van sporthal De Viergang, zou Catharina Harold confronteren met de pagina uit zijn agenda. In het geheim zouden de scouts zich achter de geparkeerde auto’s verstoppen, zodat zij de confrontatie konden afluisteren. Afhankelijk van de uitkomst van de confrontatie zou bekend worden of Harold de moordenaar was.
 
Zo gezegd, zo gedaan. Om 22:30 vertrokken de scouts, samen met Catharina vanaf de villa om stilletjes de parkeerplaats van de Viergang te naderen. Een voor een trokken de scouts een sprintje over het parkeerterrein om zich achter de rij geparkeerde auto’s te verstoppen om goed zicht te kunnen krijgen op de parkeerplaats en Harold.
 
Want inderdaad, daar stond Harold.
 
Toen alle scouts gepositioneerd waren, confronteerde Catharina Harold met de pagina uit zijn agenda. Harold was verbaasd, verrast en… boos! Hoe hij in eerste instantie zijn betrokkenheid bij de moord van Frederik wilde ontkennen, bekende hij uiteindelijk de moord. Catharina, inmiddels rood aangelopen, ontplofte toen ook bleek dat Harold alleen maar met haar wilde trouwen om uiteindelijk het familiefortuin te erven. Harold wist namelijk dat Constantijn een relatie had met Peter, en wilde dit tegen hem gebruiken om uiteindelijk zichzelf erfgenaam te maken. Frederik was het enige wat hem nog in de weg stond.
 
De slaande ruzie die inmiddels was ontstaan tussen Catharina en Harold bereikte een hoogtepunt toen in de verte de blauwe zwaailichten van de politie zichtbaar werden. De twee agenten die uit de politiewagen sprongen, hielden Harold onmiddellijk aan wegens de moord op Frederik. Harold verzette zich, maar de pepperspray en handboeien maakte al snel een einde aan zijn hevige verzet. Toen de politieauto vertrok, was het voorbij.
 
Aangeslagen vertrokken de scouts samen met Catharina terug naar de villa. De scouts hadden de moord opgelost.
 
De volgende ochtend was het inpakdag. Na een lekker ontbijt, ditmaal verzorgd door de Leidinks, weden de spullen ingepakt en de villa schoongemaakt. Tijdens de schoonmaak maakte de Leininks ook bekend welke insignes dit jaar kunnen worden behaald! En de insignes van dit jaar zijn… rapapa… rapapam… Fotografie, Banketbakken en Weer- en Sterrenkunde!
 
Na een geslaagde opruimochtend zette we langzamerhand weer koers richting de blokhut te Delft. Ik vond het een superleuk, onvergetelijk kamp: scouts, bedankt! 
 
 

- Floor -


Het donkere bos (03-03-2017)

afgelopen vrijdag hebben we een spel in het bos op de fiets gedaan. De bedoeling was om je uitvinding compleet te maken. Dat kon door de acht stukjes van je tekening te verzamelen. Er waren 5 groepjes van drie met ieder een eigen kleur. Oranje, paars, blauw, groen en geel. Om de stukken te verzamelen kon je naar de cv( centrale post ) gaan waar je een kaartje kon halen. Dir kon zijn in je eigen kleur en of die van een ander groepje. Ook kreeg je bij de cv 400 euro. Als dus een ander groepje jouw kaartje hadkon je die van hen kopen. Er liep ook iemand rond die geld gaf. Hoe meer kaartjes hoe meer geld je kreeg. Er waren natuurlijk ook tikkers die jr uitvinding probeerde te stelen. Maar dan kon je naar iemand toegaan waar je je kaartjes kon veiligstellen. En dus wie het eerste zijn uitvinding compleet had, had gewonnen.
Dit was de leukste opkomst tot nu toe !!!
~ Fleur ~

 

- Fleur Broeijer -


Het donkere bos (03-03-2017)

Beste lezer,

Vrijdag 3 maart hadden we een beetje een speciale opkomst want we moesten op de fiets komen. We moesten zorgen voor een uitvinding die het bos kan verlichten. Dat kon je doen door kaartjes te verdienen of te kopen om iets te kopen had je geld nodig dat kreeg je aan het begin nammelijk €400.- en je kreeg een stukje uitvinding van een ander team daarmee kon je geld verdienen als je het stukje uitvinding had verkocht. Je kon elke keer weer opnieuw een stukje bij de cp ( centrale post ) vragen. En je moest zelf als eerste jouw 8 kaartjes hebben. En per kaartje kon je geld vragen bij een andere post. Per team had je een eigen kleur kaartjes die je moest verzamelen. Ik was het gele team en mijn teamgenoten waren mart en fleur. Het was super gezellig met zijn drietjes maar we moesten ondertussen heel goed opletten want er waren ook mensen die onze uitvindingen wouden afpakken. Om dat te voorkomen kon je je uitvindingen vast leggen bij een post. Kortom het was een super opkomst zoals altijd 


Groetjes Stijn


 

- Stijn -


mysterie van delft (17-02-2017)

We moesten verzamelen bij het blauwe hart en daar begonnen we. Ik zat samen met Fleur in het groepje. Fleur zei als we winnen schrijf jij in het logboek. We moesten allemaal raadsels op lossen. Ik en Fleur gingen gewoon lopen en vragen aan mensen of ze het antwoord wisten. Een aantal mensen wisten het niet, maar de meeste wel. daardoor waren wij heel snel, maar er waren ook gewoon mensen die op hun telefoon op zochten. Alleen de leiding dacht dat ik en Fleur vals speelden maar dat deden we niet. Als je alle raadsels had moest je het omzetten naar cijfers door te doen van A=1 B=2 en zo voort. Als je dat had kwam er een coördinaat uit en dan kwam er een plek uit en daar moest je heen. Daar stond de leiding op ons te wachten. Eerst vonden we het niet maar daarna vonden we het wel, en kregen we een zak drop. En ja hoor we hadden gewonnen dus toen moest ik in het logboek schrijven. Maar ja he de leiding doet hun best voor ons dus wij doen ook iets terug. Het was echt super leuk :)- Julia Geerts -


Leidinks vs. Scouts (20-01-2017)

Zoals iedere Scout weet, schrijft de winnaar van de opkomst een stukje voor op de site. En wat een primeur, de Leidinks waren de winnaars, dus hier ben ik dan.
?Zoals de titel van de opkomst al duidelijk maakt, deden we Leidinks vs. Scouts. Spreekt voor zichzelf. Door middel van allerlei kleine challenges (zoals Spekkie in je Bekkie, touwtrekken, armpje drukken, spijkerslaan, water drinken, planken, etc.) werd er bijgehouden wie de superieure groep van de twee is.
?In de Delftse Hout hingen verscheidene kaartjes van een bepaalde kleur (wit, rood, roze, geel, blauw), met daarop een code en een puntenaantal. Elke code stond voor een opdracht. Bij binnenkomst konden de Scouts dus d.m.v. de code ontdekken welke opdracht ze moesten doen, en tegen welke Leidink. Elke opdracht had een puntenaantal, die kon verschillen van 3, tot 5, tot 7. Als de Scouts een opdracht van 7 verloren, kregen de Leidinks dus 7 punten.
?En dat hebben we geweten! Wat hebben we genoten van de winst zeg, bedankt Scouts!
?Maar, eerlijk is eerlijk, als de opdrachten te maken hadden met uithoudingsvermogen dan hadden jullie ons dik in gemaakt. Gelukkig maken de Leidinks de opkomsten! ;)
?
?Namens de Leidinks,
?Elise

- Elise -


Sinterklaas (02-12-2016)

We gingen Sinterklaas vieren. Iedereen moest een cadeautje van 5 euro meenemen. Er moest natuurlijk ook snoep zijn, dus gingen we het bos in om snoep te zoeken. We werden verdeeld in 2 groepen, en toen gingen we battlen. De groep die aan het einde de meeste zakjes kruidnootjes had, had gewonnen. Daarna gingen we dobbelen. Het was erg leuk. Ik heb uiteindelijk monopoly reiseditie gekregen.
 

- Tijmen Lam -


pom-tidom (11-11-2016)

hoi ik ben Bram.

ik ben vandaag in het bos een leuk spel gespeelt dat gebaseerd is op de campange van de VS president verkiezingen. ik vond het wel de luekste opkomst tot  nu toe. je moest zo veel mogelijk geld verdienen en dan aan't eindelijk de president te worden. ik zat bij de democraten.

- Bram Teekema -


Challanges (18-11-2016)

We moesten allemaal leuke challanges doen. Als je een challange won dan kreeg je 5 punten verloor je hem 1. Je moest van de raarste challenges van de peper challange tot de try not to laughe challene. We moesten proberen om de challanges zo goed mogelijk uit te voeren je ging met je team overleggen wie de challange ging doen je kreeg alleen een tip waar het over ging.

- Ties Duschek -


pomtiedom (11-11-2016)

Vandaag gingen wij in verband met de verkiezingen in Amerika het spel pomtiedom spelen, de bedoeling van het spel was de meeste kiezers verzamelen. Ik zat samen met Bram in een tweetal en wij hoorden bij de Democraten, ook wel de Ezels of Hillary Clintons genoemd. Je startte bij post 1, daar kreeg je bijvoorbeeld de opdracht; zoek uit hoeveel inwoners Texas heeft, hij ligt bij de witte brug. Als je dat had gedaan moest je naar post 2 daar moest je dabatteren tegen de republiekeinen, ook wel de olifanten of Donald Trumpen genoemd. Daarna moest je naar post 3 daar kon je dobbelen om kiezers, wij hadden geluk en kregen nog eens 500 kiezers bij het aantal kiezers dat we al hadden gehaald bij post 1 en 2. Daar kon je ook de stemmers die je al had veilig stellen. Wij hebben 2 keer dat hele rondje gemaakt en zijn toen nog een keer naar post 1 geweest. In totaal hadden wij 5786 stemmen en daarmee hebben we dik gewonnen! Hillary Clinton is toch nog president geworden:-)

- Silvi van der Marel -


Vind je centrum (23-09-2016)

Deze opkomst gingen we naar het centrum van Delft. We moesten, zoals gewoonlijk, verzamelen bij het Blauwe hart. We gingen een spel doen in drietallen, waarbij in elk groepje minimaal 1 persoon moest zitten die geen eerstejaars was. We kregen per groepje een (nog lege) bankrekening  en we moesten geld gaan verdienen door opdrachten uit te voeren.Er waren drie posten en bij elke post kon je een opdracht uitvoeren waaarmee je geld kon verdienen. Bij de eerste post was dat door een dobbelsteen te dobbelen. Bij de tweede post moest 1 persoon van je groep iets tekenen (je mocht niet praten) en moesten de anderen raden wat het was. Bij de derde post moest je iets gaan opzoeken over Delt, bijvoorbeeld hoelang de afstand van het Stadhuis naar de NIeuwe Kerk is. Het geld dat je verdiende, kwam op je bankrekening en dat verdubbelde zich steeds, bijvoorbeeld van 100 naar 200 naar 400 en je kon het bedrag contant opnemen, maar dan begon je banksaldo weer bij nul. Er was ook een tikker, en als die je tikte, kreeg hij een deel van je geld. Winnaar was de groep die uiteindelijk het meeste contante geld had. Om 20.45 uur moesten we verzamelen en werd de eindstand bekend gemaakt: Tom en ik (Luuk) hadden gewonnen. Wij waren trouwens -bij uitzondering- een tweetal.  

Luuk van Kampen, Scouts Noord

- Luuk van Kampen -


joti (14-10-2016)

Hallo,

Ik ben op mirc julia en vera tegen gekomen.
Veel plezier op joti
Groetjes Kirsten

- Kirsten Dirkzwager -


Jota Joti (14-10-2016)

Hoi! WIj zijn de Scouts van Luchtscouts Lelystad!

Vandaag hebben wij met jullie gekletst via de Joti!
Dit vonden wij reuze gezellig.
Julia en Vera hebben ons gevraagd om het logboek in te vullen, dus vandaar ons berichtje.

Wij wensen jullie een hele fijne Jota-Joti 2016 weekend toe!

Met veel luchtscouting groeten,

Scouts Speltak Luchtscouts Lelystad!

- Luchtscouts Lelystad -


Joti Jota bij de Tinus PA0HWB (14-10-2016)

Hoi hoi,
Ik ben Eric, bij de welpen ook wel bekend als Tabaqui. Vanuit het mooie Princenhage nabij Breda werd ik gevraagd om via deze weg jullie Julia en Vera de groeten doen. Dus bij deze gedaan.
?Als jullie ons willen bereiken kunnen jullie ons vinden op de JOTI, iedere naam die begint met SSM_ is er ene van ons. Natuurlijk zijn we ook bij JOTA actief, we hebben onze eigen houtje, touwtje toren gepionierd. Hij is 25 meter hoog geworden, met alle antennes erin. Je kunt ons aanroepen op de call PA0HWB/J.

?Nogmaals de groeten aan Julia, Vera en friends.

?En dan zeg ik hier vanuit Brabant!

?Houdoe en bedankt heej!!

Groeten,

Eric
Scouting Sint Martinus
?Princenhage (Breda-West)
www.scoutingsintmartinus.nl
?

 

- Eric Tabaqui Peeters -


vrijdag avond scouts (14-10-2016)

Hallootjess,
De jota/joti is super leuk, we zijn heel veel aan het chatten.
?Dit is al mijn 7e keer en het wordt ieder jaar leuker.
?Net leuk gechat met Julia en Vera!
Nu ga ik weer verder, doooeeeeeei.

?Groetjes Franka

- franka -


joti (14-10-2016)

Nice to chat with Kiek on dutch joti channel.
It is a nice evening here in Bergen op Zoom and we just finished the BBQ.
Always a good start of the Joti
 

- falkor bert van den Helder -


JOTA JOTI (14-10-2016)

Zeg, hee hallo.

Ik kwam een stel van jullie scouts tegen op de JOTI. Ene Vera en Julia. En of ik maar eens even in dat log boek wilde gaan schrijven. Ik ging naar de site, ik ging in het log boek schrijven - maar ik wist niet hoe de scouts bij jullie heette, dus ik weer terug; "ei, oe éte die scouts bij ullie?". Scouts Noord, kwam al snel als antwoord terug. Ik denk top, geregeld, nu kunnen we in het log boek schrijven.. O NEE! Of ik nog even kon melden waar jullie te vinden waren.. geen flauw idee natuurlijk. Terug naar Vera en Julia: "ei, jut en jul - waaro zit die groep van u precies?". Delft. Eindelijk, eindelijk kon ik in het log boek schrijven................

- bietje -


Julia en Vera (14-10-2016)

Leuk met jullie gechat te hebben!

__autofocus__

- Rik Trommelen -


Kom, pas maar op (30-09-2016)

Beze keer hadden we een opkomst gehad over de kompas.
Elise had het over de strippenkaart.
Dieuwe had het over kompas schieten.
Met Matin zijn we wezen kruispunten bezig geweest.
En met Sijht zijn we weze navigeren.

- Tobias -


Social media

Opkomstenlijst

Februari
vr 23 Op pad of van het padje af

Weet jij wat je te doen staat?

Maart
vr 2 EMP

Reis jij mee?

vr 9
t/m
zo 11
Winterkamp 2018

Het is weer zover! We mogen op winterkamp
meer informatie volgt

za 10 Klusochtend Blokhut

vr 16 B.O.S.

Laat je sloffen thuis!

vr 23 GEEN OPKOMST

De leidinks hebben teambuilding

vr 30 Insigne #1

We gaan weer aan de slag met de insignes

April
vr 6 Insigne #2

Wat voor bijzonders gaan jullie doen vandaag?

za 7
t/m
zo 8
Insigne #3

Per insigne kan het tijdstip van dit weekend verschillen, meer informatie volgt.

vr 13 Insigne #4

Last but not least

Mei
za 26
t/m
zo 27
Groepsweekend

Juni
ma 25 Zomerkamp ouderavond

Kom alles te weten over wat de scouts te wachten staan deze zomer.

Juli
za 14
t/m
za 21
Zomerkamp 2018

Jaaaaaa we mogen weer!

Meer informatie volgt!

September
vr 7 Overvliegen


Klik hier om de opkomsten in uw agenda te tonen